150 σπουδαστές και φίλοι μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος» στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

23 Δεκέμβριος 2015

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, η τεράστια παρέα του «Russian Word» (150 άτομα), κατέκλυσε, για μια ακόμη φορά, την αίθουσα του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και παρακολούθησε ένα από τα πιο σπουδαία και πιο γνωστά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το περίφημο θεατρικό έργο του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα Α. Π. Τσέχοφ «Ο Γλάρος». Την υπέροχη αυτή θεατρική βραδιά είχαμε, καταρχήν, την τύχη, τη χαρά και την τιμή να μοιραστούμε μαζί με τις προσκεκλημένες μας καθηγήτριες Р. Х. Анопочкина, Т. В. Горюнова, А. Д. Левицкая και Н. П. Сидорина. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας μαζί τους μας δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα το πνεύμα του Α.Π. Τσέχοφ και του θαυμάσιου αυτού έργου του από τη δική τους οπτική γωνία, αφενός μεν, ως γνήσιων πρεσβείρων της περίφημης ρωσικής ψυχής, αφετέρου δε ως μελετητών των μεγάλων αριστουργημάτων της ρωσικής λογοτεχνίας, λόγω του ευρύτατου επιστημονικού γνωστικού αντικειμένου τους – της εν γένει ρωσικής φιλολογίας. Αξίζει, επιπλέον, να επισημάνουμε, πως η παρακολούθηση παράστασης έργου Ρώσου συγγραφέα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, προσπόρισε, για μια ακόμη φορά, στους σπουδαστές μας περαιτέρω και αξιόλογο εκπαιδευτικό όφελος, καθώς είχαν τη δυνατότητα να «ακολουθούν» την εξέλιξή της παράστασης παράλληλα και μέσα από ρωσικό κείμενο, το οποίο προβαλλόταν, καθ’ όλη τη διάρκειά της, με τη μορφή υπέρτιτλων. Ευχαριστούμε από καρδιάς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την άμεση και άψογη ανταπόκρισή του στην εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση, που εκδηλώθηκε για το συγκεκριμένο έργο από το εκπαιδευτικό μας κέντρο, το σύνολο των συντελεστών της εξαιρετικής παράστασης, τις προσκεκλημένες μας καθηγήτριες, που μας έκαναν τη τιμή να είναι μαζί μας και να συντροφεύσουν τους σπουδαστές, τους φίλους και τους καθηγητές του «Russian Word» στην υπέροχη αυτή «ρωσική» θεατρική βραδιά.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημή μας σελίδα στο Facebook.

https://www.facebook.com/russianword.gr/

 

 

Ενδιαφέρομαι για μαθήματα ρωσικών

Αν ενδιαφέρεστε για τα μαθήματα ρωσικών συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Το Russian Word σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό έτος 2017 – 2018 και σας περιμένει να προετοιμάσουμε μαζί πάνω σε γερές βάσεις τη νέα χρονιά, που ανοίγεται μπροστά μας. Σας περιμένουμε για να σας ενημερώσουμε για τα νέα τμήματά μας, για τα επιμέρους προγράμματα Διατήρησης της ρωσικής γλώσσας αλλά και εξειδικευμένης ενασχόλησης με αυτή σε επίπεδο επαγγελματικής ορολογίας, για τις συνεργασίες μας με πανεπιστήμια της Ρωσίας και τις δυνατότητες, που αυτές παρέχουν στους σπουδαστές μας, για τα νέα εκπαιδευτικά ταξίδια, που μας περιμένουν στη χώρα της γλώσσας.

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

  • Διευθ: Εγνατία 128, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ: 2310220822
  • Email: info@russianword.gr
  • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…