Β1

ΕΠΙΠΕΔΟ Β1 (ТРКИ-1) - «ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»

Ο υποψήφιος αυτού του επιπέδου πρέπει να έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει όχι μόνο τα κύρια σημεία αλλά και αρκετές ουσιαστικές λεπτομέρειες ενός σχετικά απλού προφορικού λόγου που εκφέρεται σε φυσικό, αλλά όχι ιδιαίτερα θορυβώδες περιβάλλον, με την προφορά της σύγχρονης ρωσικής  γλώσσας, σε ρυθμό που είναι λίγο πιο αργός από τον κανονικό και αφορά οικεία θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, τη δουλειά του υποψηφίου, την ψυχαγωγία κτλ. Το πτυχίου επιπέδου Β1 (ТРКИ-1) είναι βασική προϋπόθεση για εισαγωγή στα ρωσικά Α.Ε.Ι. 

Συχνά, λόγω της ιδιομορφίας του γλωσσικού επιπέδου των σπουδαστων, θεωρούμε αναγκαίο να προβούμε στη διαδικασία του τεστ κατάταξης για την ορθολογικότερη κατανομή των ενδιαφερομένων στο αντίστοιχο τμήμα σύμφωνα με το επίπεδο γλωσσομάθειας. Η διάρκεια του τεστ είναι 40 λεπτά. 

Παραγωγή γραπτού και προφορικού  λόγου

Ο υποψήφιος πρέπει να έχει την ικανότητα παραγωγής των κειμένων γραπτού λόγου που περιγράφονται στα επίπεδα Α1 και Α2 και επιπλέον πρέπει να είναι σε θέση να γράφει και γράμματα τυπικού περιεχομένου που αφορούν αίτηση για δουλειά, απλές περιγραφές (ατόμων, αντικειμένων, χώρων, γεγονότων κτλ.), μετάδοση πληροφοριών, εντυπώσεις και προσωπικές απόψεις σε απλό επέπεδο. Πρέπει να μπορεί να παίρνει μέρος σε συνομιλίες πάνω σε θέματα που όπως το σύστημα εκπαιδευσης της Ρωσίας και της Ελλάδας, οικολογικά προβλήματα, ιστορία ζωής ενός διάσημου ανθρώπου (π.χ. συγγραφέα), να περιγράφει το βασικό νόημα/πλοκή μιας ταινίας και να εκφράζει τα συναισθήματά του θετικά ή αρνητικά σχετικά με το νόημα της τανίας ή να τη συστήνει σε τρίτο πρόσωπο. Επίσης πρέπει να είναι σε θέση να ζητά και να δίνει συμβουλές, άδεια, οδηγίες, να περιγράφει εμπειρίες και γεγονότα, να εξηγεί και να αιτιολογεί απόψεις και σχέδια με σύντομο τρόπο, να διηγείται την πλοκή ενός βιβλίου που έχει διαβάσει.

Καταστάσεις Επικοινωνίας στο πλαίσιο του επιπέδου Β1.

 • σε διοικητικές υπηρεσίες (στη γραμματεία του τμήματος, στη διεύθυνση, στο γραφείο κ.τ.λ.)
 • στο μαγαζί, στο περίπτερο, στο ταμείο
 • στο ταχυδρομείο
 • στην τράπεζα, στο σημείο ανταλλαγής συναλλάγματος
 • στο εστιατόριο, στο κυλικείο, στην καφετέρια, στην τραπεζαρία
 • στη βιβλιοθήκη
 • στα μαθήματα
 • στους δρόμους της πόλης, στα μέσα μεταφοράς
 • στις εκδρομές
 • σε κέντρα υγείας, στον γιατρό, στο φαρμακείο
 • σε καταστάσεις τηλεφωνικής επικοινωνίας
 • στο ξενοδοχείο
 • στο ΚΤΕΛ, στο αεροδρόμιο 

Ο υποψήφιους επιπέδου Β1 πρέπει να μπορεί να πραγματώνει επικοινωνία σε προφορική και γραπτή μορφή μέσα στο πλαίσιο επίκαιρων θεμάτων για τα παρακάτω θέματα: 

 1. Αφήγηση για τον εαυτό σου. Βιογραφία: παιδική ηλικία, σπουδές, δουλειά, ενδιαφέροντα. Οικογένεια.
 2. Οι σπουδές, η δουλειά (επιλογή τόπου εργασίας, σπουδών, επαγγέλματος και η σχέση του προς αυτά) 
 3. Σύστημα εκπαίδευσης: σχολέια, κολλέγια, ιστιτούτα και πανεπιστήμια στη Ρωσία και στην Ελλάδα)
 4. Ρόλος εκμάθησης ξένων γλώσσών στη ζωή ενός ανθρώπου. Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.
 5. Τρόπος ζωής (πρόγραμμα ημέρας, ξεκούραση, παραδόσεις, επικοινωνία με τους συναδέλφους και φίλους)
 6. Ελεύθερος χρόνος, η ξεκούραση, τα ενδιαφέροντα (τέχνη, άθληματα, ταξίδια, κτλ.)
 7. Η πόλη, η πρωτεύουσα της χώρας, η γενέτειρα πόλη. Πόλη ως κέντρο πολιτισμού και τουρισμού. Προβλήματα της σύγχρονης πόλης. Ζωή στην πόλη και στο χωριό. 
 8. Χώρα. Ρωσία και οι περιοχές της. Ελλάδα: γεωγραφία, οικονομία, πολιτισμός. 
 9. Διάσημοι άνθρωποι επιστήμης και πολιτισμού της Ρωσίας και της Ελλάδας.
 10. Φύση. Φύση και άνθρωπος. Οικολογία.

Δείγμα γλωσσικού υλικού

Σχετικά Άρθρα

Ενδιαφέρομαι για μαθήματα ρωσικών

Αν ενδιαφέρεστε για τα μαθήματα ρωσικών συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Το Russian Word σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό έτος 2017 – 2018 και σας περιμένει να προετοιμάσουμε μαζί πάνω σε γερές βάσεις τη νέα χρονιά, που ανοίγεται μπροστά μας. Σας περιμένουμε για να σας ενημερώσουμε για τα νέα τμήματά μας, για τα επιμέρους προγράμματα Διατήρησης της ρωσικής γλώσσας αλλά και εξειδικευμένης ενασχόλησης με αυτή σε επίπεδο επαγγελματικής ορολογίας, για τις συνεργασίες μας με πανεπιστήμια της Ρωσίας και τις δυνατότητες, που αυτές παρέχουν στους σπουδαστές μας, για τα νέα εκπαιδευτικά ταξίδια, που μας περιμένουν στη χώρα της γλώσσας.

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

 • Διευθ: Εγνατία 128, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη
 • Τηλ: 2310220822
 • Email: info@russianword.gr
 • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…