Η απαράμιλλη ομορφιά του παράκτιου τοπίου του Βόλγα και η ελκυστική απλότητα μιας επαρχιακής μεγαλούπολης
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

02 Σεπτέμβριος 2018

Ολοκληρώθηκε το «Summer School 2018», το τέταρτο κατά σειρά, τακτικό, ετήσιο, καλοκαιρινό ραντεβού του Κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «RussianWord» στη Ρωσία. Και τούτη τη χρονιά δεν θα μπορούσαμε παρά να του δώσουμε τον τίτλο «Στη Γλώσσα του Ποδοσφαίρου». Οι σπουδαστές μας, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, έλαβαν μέρος σε ένα ακόμη ταξίδι εκπαιδευτικού – πολιτιστικού χαρακτήρα, το οποίο πραγματοποιήθηκε, παραδοσιακά, σε δύο ρωσικές πόλεις και αντίστοιχα σε ισάριθμα ρωσικά πανεπιστήμια.

Το ετήσιο «Διεθνές Summer School» του Russian Word είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταχύρρυθμων μαθημάτων ρωσικής γλώσσας, πλαισιωμένο από μοναδικές πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίεςεκτυλίσσονται σε δύο πόλεις – έδρες σπουδαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συγκεκριμένα στο Σαράτωφ, έδρα του Κρατικού Πανεπιστημίου «Ν. Γ. Τσερνισέφσκι», και στη Μόσχα, έδρα του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου.Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό σχεδιασμό που,με κορμό το βραχυπρόθεσμοπρόγραμμα μαθημάτων της διδασκόμενης γλώσσας μέσα στο ίδιο το «μητρικό» περιβάλλον της τελευταίας, με τηνολοκλήρωση μάλιστα τωνοποίων διενεργείται και η κρατική εξέταση για την απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου γλωσσομάθειας, σου δίνει τη μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσεις σε πράξη τις θεωρητικές γνώσεις σου και τις δεξιότητές σου στη ρωσική γλώσσα, να «γεμίσεις» με πολλές, νέες πολιτιστικές εμπειρίες, να ανακαλύψεις την απαράμιλλη ομορφιά που ξεδιπλώνεται κατά μήκος του Βόλγα και συνάμα σε όλη την έκταση και το εύρος της την απλότητα του αστικού τοπίου μια επαρχιακής ρωσικής μεγαλούπολης.

Ένα τέτοιου είδους όχημα παροχής εκπαίδευσης, υπολογίζοντας πάντα και την παράμετρο «αποδοτικότητα λόγω της εμβάπτισης στο μητρικό περιβάλλον της διδασκόμενης γλώσσας», σου επιτρέπει να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου ή, με άλλα λόγια, ταμαθήματα με τιςκαλοκαιρινές διακοπές και ως εκ τούτου είναι σε θέση, αποδεδειγμένα, να εγγυηθεί ένα νέο ποιοτικά αναβαθμισμένο επίπεδο γνώσης, χειρισμού και χρησιμοποίησης της γλώσσας. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό, που, ευθύς εξαρχής, εκπονήθηκε ως πρόγραμμα δύο πόλεων και των σε αυτές εδρευόντων συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, με τα οποία, στο πλαίσιο σχετικών Συμφώνων Συνεργασίας με αυτά, το κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word» υλοποιεί από κοινού εκπαιδευτικά προγράμματαήδη επί τέσσερα συναπτά έτη.

Πρώτος Σταθμός.
Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ «Ν. Γ. Τσερνισέφσκι»
Λίγα λόγια για την ιστορία του Πανεπιστημίου...

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ είναι το τελευταίο αυτοκρατορικό πανεπιστήμιο της Ρωσίας, το οποίο ιδρύεται με αυτοκρατορικό διάταγμα τον Ιούνιο του 1909.
Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ αριθμεί σήμερα 15 Σχολές, 6 Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα και 2 κολλέγια. Στους κόλπους του φοιτούν περισσότεροι από 26000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί σπουδαστές, ενώ απασχολούνται περίπου 1700 καθηγητές και επιστημονικοί συνεργάτες. Την ευθύνη και την επίβλεψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της επιστημονικής - ερευνητικής δραστηριότητας του Ιδρύματος επωμίζονται οι 166 ακαδημαϊκές έδρες του, εκ των οποίων οι 12 τακτικές.

Αποτελώντας το μεγαλύτερο κέντρο πληροφόρησης, στο δυναμικού του οποίου εισέρχονται η Περιφερειακή επιστημονική βιβλιοθήκη «Β.Α. Αρτίσεβιτς» (φυλάσσονταικαι διατηρούνται περίπου 3 εκατομμύρια τόμοι και μονάδες αποθήκευσης αρχείων), το Κέντρο νέων τεχνολογιών πληροφορίας της περιοχής του Βόλγα, το Κέντρο Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης, Εκδοτικός Οίκος και Τυπογραφείο, το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ,ως ένας πολυπύρηνος οργανισμός, συμπεριλαμβάνεται στο ομοσπονδιακό δίκτυο των ΑΕΙ με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία Α.Ε.Ι. της χώρας με δομές που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις προγραμμάτων, τα οποία εκπονούνται στο πλαίσιο των πλέον σημαντικών επιχορηγήσεων του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σπουδαίων Ιδρυμάτων και τα οποία αποβλέπουν στην ανάπτυξη τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των φυσικών επιστημών.

Το Πανεπιστήμιο υλοποιεί επιτυχώς την εκπαιδευτική και επιστημονική – ερευνητική δραστηριότητά του, ενώ παράλληλα φέρει τη φήμη ενός εξαιρετικά αξιόλογου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος διεθνούς εμβέλειας. Προς τούτο το τελευταίο συνηγορούν και τα Σύμφωνα Συνεργασίας του με 56 αλλοδαπά ΑΕΙ της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Πέρα από το βασικό, αμιγώς εκπαιδευτικό κομμάτι του ταξιδιού, τους σπουδαστές μας περίμεναν μοναδικές εκπλήξεις και έντονα συναισθήματα. Έγιναν δεκτοί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, απόλαυσαν έναν απογευματινό περίπατο στην προκυμαία του Βόλγα, τάισαν τα σκιουράκια στο μεγάλο κεντρικό πάρκο της πόλης, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και το Κουκλοθέατρο ««Теремок», έκαναν βαρκάδα, βρέθηκαν στη ρωσική επαρχία και την ύπαιθρο κι έμαθαν από πρώτο χέρι τι είναι, επιτέλους, η περίφημη «ρωσική μπάνια» (ρωσική σάουνα). Και σε όλα τούτα συναντάς μόλις μερικούς από τους σημαντικούς λόγους να βρεθείς εδώ!

Η εβδομάδα της «μύησης» στον κόσμο της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού της – μια εβδομάδα διεύρυνσης των γνωστικών οριζόντων και μοναδικών αναμνήσεων – συνοψίστηκε στην επιτυχημένη συμμετοχή των σπουδαστών μας στις εξετάσεις πιστοποίησης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας για την απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου γλωσσομάθειας αλλά και στην ελαφρά μελαγχολία από τη συνειδητοποίηση του χρόνου που αδιάκοπα περνούσε μέρα με τη μέρα,χωρίς γυρισμό....

Δεύτερος Σταθμός.
Το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Πανεπιστημίου...
Το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο μη Κρατικό ΑΕΙ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ιδρύθηκε το 1991. Σήμερα εργάζονται εκεί 397 καθηγητές, συμπεριλαμβανομένων και 75 διδακτόρων, 9 τιμηθέντων με κρατικά βραβεία, 8 αλλοδαπών καθηγητών, πραγματοποιούνται 20 Επιστημονικά Σχολεία, 10 επιστημονικά προγράμματα εξωτερικής ερευνητικής δραστηριότητας και 4 εσωτερικής. Η παρεχόμενη εκπαίδευση αφορά 161 πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών (συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων). Στα 25 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου έχουν «περάσει» επιτυχώς από τα έδρανά του περισσότεροι από σαράντα πέντε χιλιάδες απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων, τα οποία «φιλοξενούνται» στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Τη σημερινή φοιτητική κοινότητα του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου αποτελούν δεκαπέντε χιλιάδες σπουδαστές. Το 2016 στο Πανεπιστήμιο δόθηκαν 15 άδειες ευρεσιτεχνίας κι έτσι αυτό εισέρχεται στην πρώτη πεντάδα των ρωσικών Α.Ε.Ι. σύμφωνα με το διεθνή δείκτη επιστημονικής ποιότητας (δείκτης Χιρς).

Από το 1999 έως το 2012 την επίβλεψη της επιστημονικής δραστηριότητας του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου επωμιζόταν ο Καθηγητής Σεργκέι Πετρόβιτς Καπίτσα, τον οποίο διαδέχθηκε ο νυν Επιστημονικός Διευθυντής του, Καθηγητής, διδάκτορας φυσικομαθηματικών επιστημών και βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο της Ε.Σ.Σ.Δ., Εβγκένιι Αλεκσέεβιτς Πάλκιν.

Σήμερα, κατά το περιοδικό «Forbes», το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο «πλασάρεται» στις 100 πρώτες θέσεις των καλύτερων πανεπιστημίων ενώ σύμφωνα με τoν οίκο αξιολόγησης RAEX (Οίκος Αξιολόγησης «Expert») το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα ΑΕΙ της Ρωσίας.

Ο Β.Β. Πούτιν για το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο: «Από τις πηγές του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου ξεκίνησαν και αναδείχθηκαν εξέχοντες Ρώσοι επιστήμονες. Και σήμερα, στα θεμέλια της επιτυχίας του θα συναντήσουμε τη δουλειά του υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης επαγγελματικού-διδακτικού προσωπικού του, μια συμπαγής και στέρεα βάση εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και φυσικά την επιδίωξη των ανθρώπων του να χρησιμοποιούν τα πιο πρωτοπόρα επιστημονικά επιτεύγματα και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που φορούν το χώρο της εκπαίδευσης.

Η σχέση μας με το Ρωσικό Νέο πανεπιστήμιο είναι αποτέλεσμα μια επιτυχημένης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών. Υλοποιώντας από κοινού επιστημονικά-εκπαιδευτικά προγράμματα και «πιάνοντας» το σφυγμό της εποχής, επιδιώκουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες και τις δυνατότητές μας.

Οι σπουδαστές του Κέντρου μας, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, έλαβαν μέρος σε ένα ακόμη ταξίδι εκπαιδευτικού – πολιτιστικού χαρακτήρα στη Ρωσία, στο πλαίσιο του οποίου δεύτερος σταθμός τους – το «Summer School» του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου της Μόσχας. Στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού που περιλαμβάνει μαθήματα προσανατολισμένα στη χρησιμοποίηση της ρωσικής γλώσσας στο χώρο της τουριστικής επιχείρησης καθώς επίσης και ένα εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, εμπλέκονται η Σχολή Ανθρωπιστικών Τεχνολογιών και η Διεύθυνση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος οι ημέρες του ταξιδιού «ξετυλίγονταν» με φόντο το σπουδαίο αθλητικό γεγονός του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο διεξαγόταν στα γήπεδα 13 ρωσικών πόλεων. Ως προς το αμιγώς εκπαιδευτικό κομμάτι της «μοσχοβίτικης» στάσης μας στο «Summer School 2018», την παράσταση «έκλεψε», αναμφισβήτητα, το διαδραστικό μάθημα που επιμελήθηκε και πραγματοποίησε η επικεφαλής της έδρας της Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας, αρμόδια και για ζητήματα εκδόσεων, συναφών με το συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, κα Α. Φ. Γκερσάνοβα. Οι σπουδαστές μας, συμμετέχοντας ενεργά στην πολύ ζωντανή αυτή παρακολούθηση που της είχε δοθεί ο τίτλος «Η Ρωσία, το Ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018», έβαλαν τον εαυτό τους στη θέση τόσο των αθλητών όσο και των οπαδών, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους στη γλώσσα του ποδοσφαίρου.

Καλή επιτυχία σε όλους μας και είθε όσα έχουμε σχεδιάσει να βρουν γρήγορα την πραγματοποίησή τους!

 

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
https://russianword.gr/item/382-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD.html#sigProIdf0d1f7394d

Russian Word - Μαθήματα ρωσικών στη Θεσσαλονίκη

To Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού Russian Word αποτελεί στον τομέα του έναν από τους πλέον διακεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος εξειδικεύεται στο συνολικό σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αναφορικά στην εκμάθηση αποκλειστικά της ρωσικής ως ξένης γλώσσας.

Στο Κέντρο μας διεξάγονται μαθήματα όλων των επιπέδων, από το επίπεδο αρχαρίων Α1 μέχρι С2. Όσοι ενδιαφέρονται για να ξεκινήσουν μαθήματα οποιουδήποτε επιπέδου, έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στα μαθήματα οποιαδήποτε στιγμή μέσα  στην εκπαιδευτική χρονιά. 

Από το 2019, το Russian Word φιλοξενεί στην έδρα του το Γραφείο Αντιπροσώπευσης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης (SPbU), υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου μας 3 φορές το χρόνο. Όσοι ενδιαφέρονται, έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Το Russian Word, εκτός από την εκμάθηση ρωσικής ως ξένης γλώσσας και τις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του από το Eξεταστικό Κέντρο του SPbU, διεξάγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα Μαθητικές Ολυμπιάδες Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας για να δώσει μια επιπλέον ευκαιρία κινητοποίησης σε όσους ασχολούνται με τη γλώσσα. Επιπλέον, οι σπουδαστές του Κέντρου μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα του SPbU, όπως «Ιστορία της Ρωσίας», «Θεωρία, τεχνολογίες και σύγχρονες τάσεις στην γραπτή μετάφραση: η ρωσική και η αγγλική γλώσσα», αλλά και η «Κινηματογραφική Λέσχη», η οποία είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα ενίσχυσης προφορικού λόγου που διεξάγεται στο ευρύτερο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων. 

Φιλοδοξώντας να διαδώσουμε και να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των Ελλήνων σπουδαστών  της ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας, μένουμε πάντα δραστήριοι και καινοτόμοι. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε μέσω των συνεχών δράσεων και του δικτύου συνεργαζόμενων πανεπιστημίων πάντα τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα.  

Russian Word – Μοναδικό στον τομέα του στην Ελλάδα

Εκδηλώσεις

Youtube Channel

Εκπαιδευτικό υλικό

Το υλικό προσφέρεται αποκλειστικά για τους σπουδαστές του Κέντρου Russian Word

Οι εκπαιδευτές μας

GDPR COMPLIANCE UNDER CONSTRUCTION

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

  • Διευθ: Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131, Θεσσαλονίκη
    Οδηγίες
  • Τηλ: 2310220822
  • Email: russianwordgr@gmail.com
  • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…