
Θεατρικό έργο για ρωσόφωνα παιδία στην 3η γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης
Κέντρο εκμάθησης ρωσικής γλώσσας «Russian Word» – Εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Theatre Reactor» |
Το κέντρο εκμάθησης ρωσικής γλώσσας «Russian Word» σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Theatre Reactor» σας προσκαλούν στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Το Δέντρο που έδινε» του Shel Silverstein σε μια ξεχωριστή διασκευή. Το έργο πραγματεύεται την τρυφερή ιστορία της σχέσης ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και σε ένα δέντρο, σχέση που μας αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Πρόκειται για μια συγκινητική αλληγορία που ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε θέματα ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και γενναιοδωρίας. Βιντεοπροβολή με προτζέκτορα σε οθόνη 120 ιντσών, στον οποίο θα παρουσιάζεται η ιστορία μέσω animation, θα μετατρέψει το φουαγιέ του Δημαρχείου σε μια μικρή θεατρική σκηνή! Το ρωσόφωνο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την παράσταση στη μητρική του γλώσσα. Σας περιμένουμε!Συντελεστές: Πρωτότυπο κείμενο: Shel Silverstein, Μετάφραση στη ρωσική γλώσσα: Τατιάνα Ζουράβλεβα, Διασκευή / Σκηνοθεσία / Υποκριτική: Τριαντάφυλλος Σιδερίδης, Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μπρικένα Γκίστο, Σχεδιασμός animation: Σμαρώ Σαχπαζίδου, Σχεδιασμός ήχου και φωτισμού: Αλέξανδρος Αμελίδης, Υπεύθυνη social media: Αλεξάνδρα Σιδερίδου Εκεί, που εκφράζουμε το υπέρτατο ιδανικό της ανιδιοτελούς αγάπης, εκεί βρίσκουμε τον κοινό κώδικα επικοινωνίας μας…. Εκεί η αγάπη αγκαλιάζει ανιδιοτελώς και εξίσου όλους τους λαούς και τις γλώσσες του κόσμου… |
Η 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήδη περάσει στην ιστορία, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις σε σπουδαστές, καθηγητές και φίλους του «Russian Word» αλλά και στο ευρύτερο – θέλουμε να πιστεύουμε – κοινό, που παραβρέθηκε στις τριήμερες εκδηλώσεις της.
Την Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 το κέντρο μας σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Theatre Reactor», παρουσίασαν την παιδική παράσταση«Το Δέντρο Που Έδινε», του Shel Silverstein σε μια ιδιαίτερη διασκευή, με μετάφραση, ηχογράφηση και απόδοση του έργου στη ρωσική γλώσσα. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένα γλωσσικό περιβάλλον εξαιρετικά οικείο και ωφέλιμο ιδίως για τους λιλιπούτειους, ρωσόφωνους θεατές του, πολύ περισσότερο δε, που αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τακτικά και συχνά αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μητρική τους γλώσσα.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε, καταρχήν, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους σπουδαστές, τους καθηγητές και τους φίλους μας, οι οποίοι στήριξαν ηθικά με την παρουσία τους τη συμμετοχή του κέντρου μας στη σπουδαία αυτή πολιτιστική διοργάνωση και συνέβαλαν στην καλλιέργεια της εορταστικής διάθεσης, που πρέπει σε μια τέτοια λαμπρή εκδήλωση.
Περαιτέρω, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για την υποστήριξη και την εξαιρετικά τιμητική παρουσία τους στη συμμετοχή του «Russian Word» τηνΑντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Χρυσίδου Έλλη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού κα Φωτοπούλου Διαμάντω, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης για Δράσεις Παιδείας κ. Αναστάσιο Τελίδη και την επιστημονικά υπεύθυνη της Γιορτής Πολυγλωσσίας, Διδακτολόγο, και ειδική σε θέματα Πολυγλωσσίας και Επαφής Πολιτισμών Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου και να τους βεβαιώσουμε, πως το κέντρο μας θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής και σταθερός αρωγός σε κάθε αξιόλογη πολιτιστική δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία και αναφορά, αξίζει και επιθυμούμε να κάνουμε στην άψογη συνεργασία μας με τους ανθρώπους της εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Theatre Reactor», τον Δημήτρη Κανίογλου και τον Τριαντάφυλλο Σιδερίδη. Ο υποδειγματικός επαγγελματισμός τους, η θετική διάθεσή τους, μα πάνω απ’ όλα η εγκαρδιότητα και η ειλικρίνεια στη διαπροσωπική μας επαφή δημιούργησαν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και προσδοκούμε στην εδραίωση μιας μόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας μαζί τους.
Οι καθηγητές