Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Φεβρουάριος 2021

Αγαπητοί σπουδαστές – υποψήφιοι των χειμερινών εξετάσεων 2021

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να Σας ενημερώσουμε ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης χειμερινής περιόδου 2021 για την πιστοποίηση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας με φορέα διεξαγωγής τους το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στην έδρα του «Russian Word» από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2021 αναβάλλονται για λόγους που σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται στη δική μας βούληση (εξακολούθηση της απαγόρευσης λειτουργίας Κέντρων ξένων γλωσσών), καθώς, αν «περνούσε από το χέρι μας», Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι εξετάσεις θα λάμβαναν χώρα κανονικά.

Προφανώς, όλοι γνωρίζετε ότι τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την αναχαίτιση του «2ου κύματος» διασποράς του ιού SARS-CoV-2 όχι μόνο «μετρούν» σήμερα τρεισήμισι μήνες αδιάλειπτης εφαρμογής τους αλλά επιπλέον, τον τελευταίο καιρό, υπόκεινται σε καθημερινή αναθεώρηση - αυστηροποίησή τους σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη, λόγω της αύξησης του επιδημικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές. Έτσι, παρά το αρχικό, σταδιακό «άνοιγμα» της εκπαίδευσης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που μας γέμισε με αισιοδοξία ότι, σύντομα, θα έρθει, επιτέλους, και η σειρά των Κέντρων ξένων γλωσσών, εδώ και δύο εβδομάδες επανερχόμαστε και πάλι σε «κλείσιμο» βαθμίδων της. Εύλογα, συνεπώς, αντιλαμβάνεστε κι Εσείς οι ίδιοι ως άμεσοι αποδέκτες αυτής της πρωτόγνωρης και εξαιρετικά δυσχερούς και ψυχοφθόρου κατάστασης, ότι η υλοποίηση του προγραμματισμού οποιασδήποτε δραστηριότητας τελεί (και θα τελεί, καθώς φαίνεται, και στο επόμενο χρονικό διάστημα) υπό την αίρεση των διαρκώς νέων μέτρων της Πολιτείας που πλέον λαμβάνονται με περιοδικότητα ελάχιστων ημερών και εφαρμόζονται πάραυτα. Και αυτά τα μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να τα ακολουθούμε όλοι μας.

Αγαπητοί μας φίλοι

Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε σε όλο τους το μέγεθος την ψυχική Σας κόπωση από τις παρατεταμένα δύσκολες αυτές συνθήκες αλλά, φυσικά, και την αγωνία Σας για την ολοκλήρωση της εξαιρετικά κοπιαστικής προσπάθειάς Σας για την κατάκτηση ενός (ακόμη) επιπέδου εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας μέσα από τη συμμετοχή Σας στις εξετάσεις πιστοποίησης. Γιατί την ίδια αυτή κόπωση και αγωνία νιώθουμε και εμείς οι ίδιοι. Οφείλουμε, ωστόσο, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε την «ταλαιπωρημένη» υπομονή μας και να υπακούμε στα διαρκή μέτρα της Πολιτείας, όπως αυτά «φτάνουν» σε εμάς ως αποδέκτες τους μέσα από τις ΚΥΑ που εκδίδονται τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, η καθεμιά από τις οποίες (ΚΥΑ) αποτελεί απαραίτητη προηγούμενη προϋπόθεση και για τη λήψη οποιασδήποτε δικής μας απόφασης ή/και υποχρεωτικής αναθεώρησης και του δικού μας προγραμματισμού. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η αναβολή των επικείμενων χειμερινών εξετάσεων Φεβρουαρίου 2021 είναι, δυστυχώς και παρά τη θέλησή μας άνωθεν επιβεβλημένη. Παρακαλούμε, ιδιαιτέρως, για την κατανόησή Σας και Σας καλούμε να μην απογοητεύεστε. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης ως φορέα διεξαγωγής των εξετάσεων, ώστε οι τελευταίες να πραγματοποιηθούν, με κάθε τρόπο και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αμέσως μόλις επιτραπεί – ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των Κέντρων ξένων γλωσσών στη χώρα μας ενώ, φυσικά, δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα απώλειας των εξέταστρων που έχετε καταβάλλει. Από την πλευρά μας, νιώθουμε την ανάγκη να Σας διαβεβαιώσουμε ότι η συμμετοχή Σας στις εξετάσεις αυτές θα δικαιώσει πλήρως τους κόπους Σας αλλά και την - αναγκαστικά παρατεταμένη - ψυχοφθόρο αναμονή Σας.

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την κατανόηση και την υπομονή

Με εκτίμηση
Το Russian Word.

14.02.2021.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…