Διήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Традиции и инновации в методике преподавания РКИ в условиях краткосрочного/курсового обучения»
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ RUSSIAN WORD
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ!
ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΡΩΣΙΚΑ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 28/11/2015
Σας ενημερώνουμε, πως για την παρακολούθηση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Ρωσικής Γλωσσάς και Λογοτεχνίας, στις 28/11 2015 στο Egnatia Palace, απαιτείται να έχετε συμπληρώσει προηγουμένως τη σχετική αίτηση συμμετοχής. Κατά τη συμπλήρωσή της παρακαλείσθε να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην ορθή αναγραφή του ονόματός σας (με ελληνικούς χαρακτήρες), προκειμένου αυτό να αποτυπωθεί σωστά και στα σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης του συνεδριου. Για τους σπουδαστές του Russιan Word η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν.
Η κατάθεση των αιτήσεων πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 25/11/2015.
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεια του εκπαιδευτικού μας κέντρου.
Αναφορά του συνεδρίου στο MAPRYAL
Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Egnatia Palace, στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν χώρα οι εργασίες της 1ης ημέρας του διήμερου (28 & 29/11/2015) Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου επιμόρφωσης καθηγητών ρωσικής γλώσσας με θέμα: «Παραδοσιακοί τρόποι και καινοτομίες στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της ρωσικής, ως ξένης γλώσσας σε συνθήκες ταχύρυθμης εκπαίδευσης». Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού Russian Word υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Καθηγητών Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και με την υποστήριξη του επιχειρηματικού ομίλου Mouzenidis Group. Των εργασιών του συνεδρίου προηγήθηκε μια λαμπρή τελετή έναρξης, κατά την οποία οι διοργανωτές και οικοδεσπότες του υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τους υψηλούς προσκεκλημένους τους καθηγητές των Ρωσικών Πανεπιστημίων καθώς και τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, καταρχήν, με ένα σύντομο αλλά συνάμα πρωτότυπο και εντυπωσιακό προοίμιο με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους παρουσίασε μια οκταμελής ομάδα ενός από τα χορευτικά συγκροτήματα της Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου.
Την εναρκτήρια αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη δια του Μορφωτικού Ακολούθου του, κ. Β. Ποτάποφ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δια της κας Δ.Φωτοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Αικ. Πάππου-Ζουράβλεβα, η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Russian Word» Т. Χαλκονίδου, καθώς και επιχειρηματικός όμιλος «Mouzenidis Group» δια της Ν. Λέμπεντιεβα. Τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου, επίσης, χαιρέτισαν με επιστολές τους, οποίες ανεγνώσθησαν κατά την τελετή έναρξής του, η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα καθώς και η Πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Καθηγητών Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας κα Λ. Βερμπίτσκαγια.
Στο συνέδριο έλαβαν μέρος σε σύνολο 60 καθηγητές από: Κρήτη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Σέρρες, Βέροια, Κατερίνη, Βόλο, Αλεξάνδρεια, Δράμα, Φλώρινα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
{loadposition synedrio}